Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://localhost/jspui/handle/123456789/213
Назва: | Вищі карбонові кислоти олії насіння чорниці звичайної (Vaccinium myrtillus L.) |
Автори: | Осип, Марія Анатоліївна Осип, Юрій Леонідович |
Ключові слова: | чорниця звичайна жирні кислоти газорідинна хроматографія. |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Волинський національний університет імені Лесі Українки |
Серія/номер: | Науковий вісник . Біологічні науки;№ 13. |
Короткий огляд (реферат): | Із насіння чорниці звичайної (Vaccinium myrtillus L.) методом вичерпної екстракції н-гексаном отримано олію світло-жовтого кольору з показником заломлення 1,4742. Вихід станвить 18 %. Методом газорідинної хроматографії визначено жирнокислотний склад олії насіння чорниці звичайної. Установлено, що досліджувана олія складається високої кількості олеїнової (23,7 %), лінолевої (38,1 %) та ліноленової (31,1 %) кислот. У мінорних кількостях олія чорниці містить пальмітинову (5,3 %), стеаринову (1,0 %) та міристинову (0,7 %) кислоти. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://localhost/jspui/handle/123456789/213 |
Розташовується у зібраннях: | Циклова комісія природничо-математичних дисциплін |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Чорниця_2017_13_18.pdf | 355,4 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.