Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://localhost/jspui/handle/123456789/564
Назва: Українські танечні пісні: регіональна специфіка та національна традиція
Інші назви: Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук
Автори: Остапюк (Стрельбіцька), Олена Онуфріївна
Ключові слова: танечні пісні
пісенний фольклор
регіональна специфіка
жанровий різновид
складоритмічна будова
динаміка
побутування
ґенеза
Дата публікації: лют-2012
Видавництво: Київ : Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Бібліографічний опис: 10.01.07 - фольклористика
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.01.07 – фольклористика. – Київський національний університет імені Тараса Шевченка Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. – Київ, 2012. Дисертація є першим в українській фольклористиці цілісним дослідженням танечної пісенності. Основна увага зосереджується на окресленні специфіки функціонування та виявленні жанрових особливостей регіональних різновидів пісень до танцю. Жанрове розмаїття української танечної пісенності в національній традиції представлене коломийками, козачками, гопачками, частівками, шумками, краков’яками, триндичками та іншими регіональними різновидами в їх територіальних та часових варіантах назвах. Розмаїтість назв і ритмічних форм танцювальних моностроф свідчить про тривалу еволюцію жанру. На основі картографічного та порівняльного аналізу домінантних ритмоструктур простежується динаміка побутування, генеза та особливості еволюції танечної пісенності на теренах України.
Опис: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.01.07 – фольклористика. – Київський національний університет імені Тараса Шевченка Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. – Київ, 2012. Дисертація є першим в українській фольклористиці цілісним дослідженням танечної пісенності. Основна увага зосереджується на окресленні специфіки функціонування та виявленні жанрових особливостей регіональних різновидів пісень до танцю. Жанрове розмаїття української танечної пісенності в національній традиції представлене коломийками, козачками, гопачками, частівками, шумками, краков’яками, триндичками та іншими регіональними різновидами в їх територіальних та часових варіантах назвах. Розмаїтість назв і ритмічних форм танцювальних моностроф свідчить про тривалу еволюцію жанру. На основі картографічного та порівняльного аналізу домінантних ритмоструктур простежується динаміка побутування, генеза та особливості еволюції танечної пісенності на теренах України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://localhost/jspui/handle/123456789/564
Розташовується у зібраннях:Архів авторефератів дисертацій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат_Остапюк.pdf4,48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.